Ventilatie

Nieuwbouw en renovatiewoningen worden vandaag de dag steeds beter geïsoleerd om warmteverliezen tegen te gaan. Ook wordt er steeds meer aandacht gegeven aan luchtdicht bouwen om zo deze energieverliezen nog meer in te perken. Vandaar is een goed ventilatiesysteem essentieel voor elke woning.

Belang van een goede ventilatie

Dikke isolatie en een luchtdicht klimaat verontreinigt de binnenlucht in de woning: vocht van koken en van het uitademen van de bewoners wordt niet afgevoerd en zorgt voor een onfris gevoel en kan na verloop van tijd zelfs leiden tot schimmels en vochtplekken op de muren.
Om deze vochtige en verontreinigde lucht af te voeren moet een woning geventileerd worden. Bij ventilatie wordt er frisse lucht in de woning gebracht en wordt de verontreinigde lucht afgevoerd. De 2 meest geplaatste systemen zijn het ventilatiesysteem C en het ventilatiesysteem D

Ventilatie Type C:

Bij een ventilatiesysteem C wordt de vochtige binnenlucht automatisch afgevoerd en verse lucht naar binnen gezogen via roosters in ramen of muren.
Dit systeem is ook nog eens uitbreidbaar met CO² – en vochtsensoren waardoor het systeem zichzelf aanpast (meer of minder afzuiging) naargelang de gemeten vochtigheid en CO² .

Ventilatie systeem C

 

 

Ventilatie Type D:

Bij een ventilatiesysteem D gebeurt de afvoer van vochtige binnenlucht en de aanvoer van verse buitenlucht automatisch door 2 ventilatoren. Hier komen dus geen roosters in muren of ramen aan te pas.
Het warmteverlies wordt sterk beperkt doordat de warmte van de binnenlucht wordt  doorgegeven aan de verse buitenlucht.

Ventilatie systeem C

Beide systemen zijn ook verkrijgbaar als zelfbouwpakket. U krijgt een volledig legplan en samen met de technische uitleg kan u deze systemen gemakkelijk zelf plaatsen indien u dit wenst.

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte en samen bekijken we welk de beste oplossing is voor uw project.