Hernieuwbare energie

PV-Panelen

 

Elektriciteit wordt steeds duurder , maar toch hebben maken we er steeds meer gebruik van.
Met Fotovoltaïsche panelen (of ‘zonnepanelen’ in de volksmond) kan u uw eigen elektriciteit opwekken en gebruiken. Wanneer u niet thuis bent en er toch stroom opgewekt wordt zal uw elektriciteitsteller dan ook terugdraaien.
Wij plaatsen Europese panelen van Viessmann en kiezen er voor om de beste prijs/kwaliteit panelen aan te bieden. Deze panelen bestaan in verschillende uitzichten zodat u zelf kan kiezen welke het beste passen bij uw huis.

Samen met de omvormer van Fronius wordt er zo een compleet systeem geïnstalleerd dat vanwege Viessmann een fabrieksgarantie krijgt van 12 jaar op de hele installatie!

Als u de panelen nog plaatst voor 1 januari 2021 kan u nog 15 jaar genieten van een terugdraaiende elektriciteitsteller!
Wij zijn Rescert-gecertificeerd en garanderen een kwaliteitsvolle en gekeurde installatie.

Zonneboiler

Met een zonneboiler verwarmt u uw water met behulp van de straling van de zon.
Hierdoor hoeft u geen gebruik te maken van uw verwarmingsketel of elektriciteit om uw boiler op te warmen en bespaart u dus een groot deel van uw verwarmingskosten.
Een zonneboiler kan zowel op een zadeldak als een plat dak geïnstalleerd worden.
Wij zijn Rescert-gecertificeerd en garanderen dus een kwaliteitsvolle en gekeurde installatie

Warmtepomp

De warmtepomp is de verwarming van de toekomst en zal op termijn alle conventionele Cv-installaties op Gas & Mazout vervangen.
Er bestaan verschillende soorten warmtepompen

  • Lucht-Lucht warmtepomp

Bij dit type warmtepomp wordt een buitenunit geplaatst die zijn warmte uit de lucht haalt en deze afgeeft aan een binnenunit die aan de muur geplaatst wordt.
Dit systeem kan qua werkingsprincipe vergeleken worden met aircosystemen.

  • Lucht-water warmtepomp

Hier haalt een buitenunit de warmte uit de lucht om deze dan aan een binnenunit af te geven. Deze binnenunit gebruikt de afgegeven warmte om aan een watercircuit te geven om zo de woning te verwarmen. Dit systeem kan dus gemakkelijk geplaatst worden bij vloerverwarming.

  • Geothermische warmtepomp (horizontaal captatienet)

Bij dit systeem wordt er in de grond een horizontaal leidingnetwerk aangelegd dat de warmte uit de grond zal nemen om dit aan de binnenunit af te geven. Deze binnenunit geeft deze warmte dan af . aan het verwarmingssysteem van de woning. Ideaal om te gebruiken met vloerverwarmingssystemen.
Het is ook mogelijk om met dit systeem koeling voor uw woning toe te passen. De warmtepomp zal dan in de zomer de warmte uit uw huis ‘opnemen’ om deze weer af te geven aan het captatienet in de bodem. Op die manier kan u tijdens de warme zomerdagen genieten van een frisse woning.
Het voordeel van dit systeem is dat u de grondwerken zelf gemakkelijk kan uitvoeren en zo dus kan besparen.

  • Geothermische warmtepomp (verticaal captatienet)

Bij dit systeem wordt een verticale boring uitgevoerd waarna er een buizennet wordt aangelegd die de warmte uit de bodem haalt en deze aan de binnenunit afgeeft. Wederom is dit ideaal om met vloerverwarming toe te passen om een ideaal rendement te krijgen.
Dit systeem geeft het beste rendement van alle warmtepompen, maar is ook wel duurder door de verticale boring die nodig is.
Het is ook mogelijk om met dit systeem passieve koeling voor uw woning toe te passen. De warmtepomp zal dan in de zomer de warmte uit uw huis ‘opnemen’ om deze weer af te geven aan het captatienet in de bodem. Op die manier kan u tijdens de warme zomerdagen genieten van een frisse woning